Geplaatst in Blogtour, Feelgood, Recensie, Z&K

Blogtour: Het huis onderaan de klif – Sharon Gosling

Titel: Het huis onderaan de klif
Auteur: Sharon Gosling
Genre: Feelgood
Uitgever: Zomer & Keuning
Publicatiedatum:  24 augustus 2021
ISBN: 9789020543759
Aantal pagina’s: 320

Nadat Anna haar vader is overleden en ze bij haar vriend is weggegaan gaat ze op zoek naar een nieuw thuis. In het fotoalbum van haar ouders vindt ze een foto van de huwelijksreis die ze in het dorpje Crovie hielden. Crovie is een mooi dorpje aan zee en Anna wil hier graag een nieuwe start maken. Eenmaal aangekomen is ze niet helemaal tevreden met het dorp en met haar huis. Gelukkig weten een aantal dorpsbewoners haar er van te overtuigen toch te blijven. Als Anna een keer voor haar aardige buren kookt, ontstaat het idee om een eigen zaakje te beginnen. Zo gezegd, zo gedaan. Haar lunchclub blijkt een succes te zijn en zet het kleine dorpje weer op de kaart!

Als eerste sprak dit boek mij erg aan door de mooie cover. Ik zou dit boek in de winkel meteen oppakken om de achterflap te lezen. Het verhaal lijkt erg te lijken op de serie van de Kleine bakkerij (Jenny Colgan), de Happiness-serie (Holly Martin) en die van Cockleberry Bay (Nicola May). Aangezien deze series mij zeker aanspraken, kwam dit boek ook al snel op mijn lijstje te staan.

Aan het begin van het verhaal wordt Anna goed geïntroduceerd. We lezen hoe ze haar leven heeft geleefd en wat haar nieuwe plannen zijn. Door haar hoge verwachtingen van het dorpje lijkt ze ietwat teleurgesteld bij aankomst. Mar zoals het bij veel mensen gaat, moet ze vooral even wennen. Gelukkig ziet ze het na een poosje helemaal zitten en kan ze al snel haar ideeën uit gaan werken voor haar lunchzaakje.

Anna is een persoon die je als lezer in je hart gaat sluiten. Ze maakt tijdens het lezen van het boek zo’n mooie ontwikkeling mee. Tijdens haar relatie werd ze wat op de achtergrond gezet, maar sinds ze weer op eigen benen staat, durft ze steeds meer van zichzelf te laten zien. Het is mooi hoe de auteur laat zien hoe Anna steeds meer haarzelf lijkt terug te vinden.

Sharon Gosling heeft een prettige en beeldende schrijfstijl. Je kunt je zo voorstellen hoe het dorp Crovie eruit ziet. Het is ook leuk om te lezen over de geschiedenis van het dorp. Daarnaast wordt de storm ook zo goed beschreven dat je het net lijkt alsof je zelf midden in de storm zit. Je hoort nog net niet de regen op je raam kletteren.Wanneer ik bij de lunchclub van Anna zou komen, zou ik graag een broodje willen bestellen. Hieronder deel ik het recept van mijn favoriete broodje!

Ingredienten:
Broodje
Groene pesto
Tomaat
Mozarella
Rucola

Zo maak je het:
Smeer op het broodje een laag groene pesto. Snijd de tomaat en mozarella in plakjes en verdeel deze over het broodje. Doe vervolgens de rucola eroverheen. Bon appetit!

Advertentie

Een gedachte over “Blogtour: Het huis onderaan de klif – Sharon Gosling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.