Geplaatst in Geen categorie

Zoek het uit Chloe Brown – Talia Hibbert

Titel: Zoek het uit Chloe Brown
Auteur: Talia Hibbert
Genre: Feelgood
Uitgever: Zomer & Keuning
Publicatiedatum: 29 maart 2022
ISBN: 9789020544275
Aantal pagina’s: 368

Chloe is chronisch ziek en besluit om een lijstje te maken van dingen die ze wil gaan doen. Op dit lijstje staan dronken worden, motorrijden, kamperen, betekenisloze lekkere seks hebben, de wereld rondreizen met alleen maar handbagage en iets héél slechts doen. Chloe’s huisbaas Red gaat haar helpen om haar lijstje te voltooien. Dan komt Chloe er achter dat het leven meer is dan lijstjes afwerken en blijkt Red eigenlijk best een hele leuke jongen te zijn.

Het boek Get a life Chloe Brown zag ik de afgelopen weken meerdere keren voorbijkomen op Instagram. Ik werd heel nieuwsgierig naar dit boek en vroeg een recensie-exemplaar aan van de Nederlandse vertaling die verscheen bij uitgeverij Zomer & Keuning.

De auteur is het boek sterk begonnen. Ik zat al snel in het verhaal. Toch had ik wel moeite met het doorlezen hiervan. Het had niet altijd mijn volledige aandacht. Waar dit hem precies in zat vind ik moeilijk om te benoemen.

In dit eerste deel van de zussen Brown-serie volgen we Chloe. Ze is chronisch ziek en woonde bij haar rijke ouders in huis. Wanneer ze een bijna-doodervaring heeft, besluit ze haar leven volledig om te gooien. Ze gaat als eerste op haarzelf wonen. Hier ontmoet ze haar huisbaas Red. Deze twee kunnen welkaar niet uitstaan, maar er komt een moment dat dit gaat veranderen.

De personages in het boek zijn goed uitgewerkt. Toch kon ik moeilijk sympathie wekken voor Chloe. Ik denk dat dit ook een reden was dat het verhaal me minder aansprak dan ik zou willen.

Tsja, volgens mij had ik iets te hoge verwachtingen van dit boek. Jammer dat mijn verwachtingen niet zijn uitgekomen, want ik had wel zin in een fijne feelgood. Er zullen nog twee delen verschijnen in deze serie en die gaan over Chloe’s zussen. Ik ben benieuwd of deze mij wel aan zullen spreken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.