Geplaatst in Geen categorie

Mama liegt – Marion van de Coolwijk

Titel: Mama liegt
Auteur:  Marion van de Coolwijk
Genre: Thriller
Uitgever: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: 15 april 2022
ISBN: 9789461095985
Aantal pagina’s: 300

Als Lisa bij haar oma langs gaat, laat oma haar een foto zien van haarzelf en Emma op vijfjarige leeftijd. Het meisje Emma blijkt haar zus te zijn en oma vraagt aan Aisa of ze haar wil bellen om vergeving te vragen. Dan gaat het allemaal heel snel. Na de hereniging tussen Emma en oma Anna komt Anna al snel te overlijden. Lisa gaat op onderzoek uit hoe deze twee zussen familie van elkaar kunnen zijn. Maar niet iedereen waardeert haar zoektocht naar het verleden. Lukt het Lisa om haar stamboom te ontdekken?

Het begin van het boek vond ik heel sterk. Het verhaal begint met verschillende generaties en dus ook verschillende moeders. Als lezer vroeg ik me af welke moeder er liegt dat de titel hieraan gewijd is. Daarnaast roept oma Anna ook wat vragen op wanneer ze kleindochter Lisa vraagt om Emma op te bellen om vergeving te vragen.

De hoofdstukken uit verschillende jaartallen gaan het hele boek door. Als lezer is het hierdoor moeilijk gemaakt om het boek aan de kant te leggen. Het verhaal maakt je echt nieuwsgierig naar hoe de families in elkaar zitten. Het thrillergehalte komt pas aan het einde van het boek op gang. Dit vond ik prima, omdat het boek wel mijn volledige aandacht had. Wel vond ik het spannende gedeelte voorspelbaar. Aan het begin van het boek zag ik dit einde al wel aankomen. Wat ik niet zag aankomen is de enorme plottwist aan het einde van het boek. Deze kwam echt als een verrassing en deze was ook heel sterk!

Het boek draait naast het hele onderzoek vooral om Lisa. Zij is ook degene die de waarheid wil achterhalen. Haar karakter vond ik wat summier uitgediept. Ik vond dat ze vooral bezig was met DNA-onderzoek en dergelijke. Ik vond het jammer dat er niet meer getoond werd over haar eigen leven als jong volwassene. Ik denk dat je hierdoor een nog betere band met haar op kon bouwen.

Het boek is dus ietwat voorspelbaar, maar zit ook vol verrassingen. Ik heb echt genoten tijdens het lezen. Ik zat te twijfelen tussen de 3,5 en de 4 sterren maar toen ik het einde had gelezen, besloot ik het toch maar 4 sterren te geven.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.